Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

        David Stuart

Olet valinnut chemsexistä pidättäytymisen.

Hienoa.

Tämä on ihanteellinen tavoite, mutta se on myös kunnianhimoinen tavoite. Se sisältää mm. seuraavia asioita;

  • • Sitoutuminen elämänmuutokseen
  • • Kohtaamiemme himojen, halujen ja laukaisevien tekijöiden tunnistaminen ja ohjaaminen
  • •Kiihottumisen ja selvinpäin seksin harrastamisen yhteensovittaminen
  • •Uusien ihmissuhteiden ja verkostojen luominen
  • •Entisten ystävien ja verkostojen kanssa kommunikointi
  • •Päivittää oma suhde seksiin, mitä haluamme siltä ja miten toteutamme sitä
  • •Päivittää sosiaalisen median ja seksi-applikaatioiden rooli elämässämme
  • •Tunteiden ja heikkouksien käsittely ilman päihteiden antamaa itseluottamusta tai turtumusta

Chemsexistä pidättäytyminen saattaa tuottaa aikamoisen elämänmuutoksen sekä vaatia totuttelua uusiin tapoihin ja elämäntyyliin. Luonnollisesti tulee myös kehittää uusi suhde seksiin. Seksin harrastaminen selvinpäin on hyvin erilaista kuin chemsex. Jos viime kerrasta selvinpäin on aikaa, se voi olla pelottava, haastava ja jopa epämiellyttävä ajatus. Selvinpäin seksin harrastaminen saattaa olla suurin haaste meille, jotka valitsemme pidättäytyä täysin chemsexistä.


On todennäköistä, että tunnemme himoja huumeita ja seksiä, mikä voi ajoittain tuntua ylipääsemättömältä. Monet asiat voivat laukaista näitä himoja: näkemämme, tuntemamme, kokemamme tai ympärillämme tapahtuvat asiat. Niihin voivat liittyä esim. kiihottumisen, tylsyyden, yksinäisyyden, ulkopuolisuuden tai vihan tunteet. Niihin voivat kytkeytyä myös vaikkapa sosiaalisessa mediassa kohtaamamme asiat, kuten viestit, kutsut tai kuvat. Joillekin triggerinä voi toimia myös onnellisuuden ja hyvänolon tunne; se voi antaa harhakuvitelman turvallisuudesta, että voisimme täysin unohtaa tai olla välittämättä huumeiden mahdollisista negatiivisista vaikutuksista.


Chemsexistä pidättäytyminen on siis todella suuri tavoite, joka voi vaatia omien halujen ja triggerien vahvaa hallintaa. Osa meistä onnistuu tässä yksinkin, mutta useat meistä koemme sen vaikeaksi. Moni hakeutuu paikalliselle päihdepoliklinikalle oppimaan näitä taitoja. Vielä useammat hakeutuvat erilaisiin vertaisryhmiin tai verkkopalveluihin. Ryhmien kautta voi kohdata vertaisia, jotka kykenevät samaistumaan tilanteeseen.


Voi olla hyvä idea pitää taukoa niin sanotuista seksi-applikaatioista tai ainakin olla varovainen niiden käytössä, kunnes chemsexistä pidättäytyminen elämäntapana on vakiintunut. Selvinpäin seksin harrastaminen saattaa olla haastavaa, jopa järkyttävää. Osalta se saattaa vaatia paljon sopeutumista. Jotkut saattavat hakeutua terapiaan selvittääkseen suhteensa päihtymiseen ja kiihottumiseen. Seksi-applikaatiot voivat houkutella takaisin chemsexin pariin. Tauko applikaatioista, ehkä jopa väliaikainen tauko seksistä, voivat olla avuksi toisinaan.


Jos edellisestä selvinpäin harrastetusta seksikerrasta on aikaa, voi olla helpompaa harrastaa seksiä jonkun kanssa, jonka tunnet ja johon luotat. Ja joka tietää, että viime kerrasta on aikaa sekä ymmärtää, että saatat olla hermostunut. Ei välttämättä kannata hypätä suoraan anonyymeihin "säätöihin", koska ne voivat aiheuttaa ahdistusta, eivätkä aina ole edes nautinnollista. Ota rauhassa. Voit myös ottaa yhteyttä erilaisiin tahoihin esim. psykoterapian, vertaistuen, seksuaali- ja päihdeneuvonnan saamiseksi, mikäli edelleen tunnet olosi hankalaksi aiheen suhteen.


Jos chemsex hallitsee sosiaalista elämääsi, voi olla viisasta irrottautua siihen liittyvistä kontakteista ja tavata muita ihmisiä. Kannattaa yrittää virittää muita sosiaalisia kiinnostuksen kohteita uudestaan. Voit ottaa yhteyttä paikallisiin sateenkaarijärjestöihin tai toimijoihin, josko he osaisivat suositella jotakin ryhmää tai toimintaa sinulle. Kokeile uusia harrastuksia, jotka kiinnostavat sinua. Pyydä ystäviä lounaalle, kävelylle tai kahville. 

Käy vaikkapa elokuvissa, kirjastossa, teatterissa, näyttelyissä tai luonnossa.

Tukea voit saada mm. alla olevista paikoista:

Jos retkahdat usein tai ajattelet, että täysin pidättäytyminen chemsexistä on liian suuri tavoite sinulle, kokeile pienempää, paremmin saavutettavissa olevaa tavoitetta. Yritä ensin saavuttaa pieni tavoite, josta lähdet etenemään.