Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

        David Stuart

Het doel dat je hebt gekozen, is veiliger gebruiken.

Super. Dat kun je op verschillende manieren doen.

Een goed begin is jezelf informeren over de drugs; wat voor effecten deze kunnen hebben en hoe je deze drugs op de veiligste manier kunt gebruiken.

De meest voorkomende schade is infectie met seksueel overdraagbare aandoeningen (soa’s). Jezelf informeren over PrEp, PEP, condoomgebruik en jezelf regelmatig laten testen op soa’s zijn manieren om schade te beperken.

Een door drugs uitgelokte psychose kan ontstaan als we mephedron en/of crystal meth gebruiken. Sommigen zijn hier vatbaarder voor dan anderen. Een psychose kan ook vaker voorkomen als we slaap tekortkomen of drugs injecteren.

De psychose uit zich meestal in het horen of zien van dingen die er niet zijn (hallucinaties), achtervolgingswanen (paranoia), juist het idee hebben dat iedereen het over jou heeft (referentiewanen) of het gevoel te hebben nergens veilig te zijn. Vaak hangen de wanen samen met technologie, culten of mensen die ons schade willen berokkenen. Soms zijn ze minder ernstig, maar net zo beangstigend; je kan denken dat er mensen staan te luisteren aan onze deur of denken dat mensen over je fluisteren. Als je het gevoel hebt dat je met deze dingen te maken gaat krijgen, is het beste wat je kunt doen de politie bellen of naar de eerste hulp gaan. Het is geen misdaad om drugs in je bloedstroom te hebben (alleen het bezit is strafbaar) dus naar het bureau of naar de eerste hulp gaan, zal je niet in de problemen brengen als je geen drugs bij je hebt. Het is wel de veiligste plek om te zijn (met de veiligste mensen), of het nu om een psychose gaat of om daadwerkelijk gevaar.

GHB en GBL zijn erg gevaarlijk als ze worden gecombineerd met ketamine, alcohol of benzodiazepines (zoals Valium). De kans op een overdosis (met fatale afloop) is groot. Het correct afmeten van de dosis en het in acht nemen van geschikte intervallen tussen doses is cruciaal. De drugs kunnen ook tot lichamelijke afhankelijkheid met onhandelbare, zelfs levensgevaarlijke ontwenningsverschijnselen leiden. Zorg dat je op de hoogte bent; meer info hier. (in English)

TIPS OVER CHEMSEX

  • Laat je regelmatig testen op soa’s (inclusief hiv en hepatitis C).
  • Laat je door niemand anders injecteren.
  • Gebruik met iemand die je vertrouwt (indien mogelijk), want ons beoordelingsvermogen raakt drastisch verminderd onder invloed van chems.
  • Stel jezelf, terwijl je nuchter bent, een aantal grenzen over wat je wel en niet bereid bent te doen op seksueel vlak en wanneer je drugs hebt gebruikt. Houd het simpel. Dit wel, dit niet. Daar kun je dan gebruik van maken als je high bent. Het is geen garantie dat je je aan deze grenzen zult houden, maar het zou kunnen helpen.
  • Ga niet te lang door zonder te slapen; paranoia en hallucinaties komen vooral voor op de tweede dag van wakker zijn.
  • Deel geen naalden of ander injectiemateriaal. Als je niet bekend bent met de juiste technieken om veilig te injecteren, vraag het dan aan een deskundige: er is een veel hoger risico op infectie bij verkeerd gebruik. Als je hiv-negatief bent en je zorgen maakt dat je misschien geïnfecteerd bent tijdens je laatste sessie, informeer je dan over PEP, een medicijn dat je kan helpen beschermd te blijven, mits het medicijn ingenomen wordt binnen 72 uur nadat de mogelijke infectie plaats geeft gevonden.
  • Als je erop uit bent je nachten/weekenden/vrije tijd op een andere manier in te vullen, doe dan een zoekopdracht naar sport-, sociale en/of ontspanningsactiviteiten, misschien wel speciaal gericht op homomannen.
  • Doe niet te vaak aan ChemSex als je depressies, gewichtsverlies en geestelijke afhankelijkheid wilt vermijden. Probeer in je seksleven ook nuchtere seks te hebben, probeer te daten en veel niet-seksuele ontspanning en intimiteit te hebben.

De Regenbooggroep in Amsterdam beschikt sinds kort over buddy’s die mannen begeleiden die met chemsex zijn gestopt. De vrijwillge coaches weten wat het is om een clleanb leven op te bouwen: ze zijn allen gay en de meesten ook ex-gebruiker. Voor meer informatie, email naar: [email protected]


Sinds een jaar faciliteert Mainline tweewekelijkse meetings voor homomannen die actief gebruiken of met chemsex zijn gestopt. Daarnaast heeft Mainline specifiek infomateriaal voor de chemsex scene ontwikkeld.

Voor meer informatie over de inloopavonden, zie: http://mainline.nl/posts/show/8475/inloopavonden-chems-en-seks-verdubbeld

Daarnaast heeft Mainline in samenwerking met Soa Aids Nederland een website gelanceerd met veel info over crystal meth, zelfcontrole en uitgebreide info voor mannen die met gebruik willen stoppen: Zie: www.sexNtina.nl

De laatste jaren neemt het gebruik van crystal meth en het intraveneus injecteren van drugs (slammen genaamd) binnen bepaalde seksnetwerken toe. Deze meer duistere vorm van chemsex kan lichamelijke, geestelijke en seksuele klachten veroorzaken. Voor professionals is het vaak ingewikkeld het gesprek over chemsex aan te gaan. Mainline en Soa Aids Nederland brachten samen een signaleringsrapport (Tina & Slammen) uit. Het rapport is geschreven aan de hand van diverse bronnen. Er is een analyse verricht van Nederlandse cijfers over chemsex, crystal meth-gebruik en slammen. Kwalitatieve data zijn verzameld door middel van interviews met 27 mannen die crystal meth gebruiken en/of slammen.

Daarnaast is verkennend onderzoek gedaan onder professionals in de geestelijke gezondheidszorg, verslavingszorg, crisisopvang, huisartsenzorg en hiv- en soa-zorg. Het rapport is gratis te downloaden: Klik hier

De tabbladen hieronder bevatten meer informatie IN HET ENGELS over mephedron (Meph, MKat), crystal methamphetamine (Tina, Ice, Meth) en GHB & GBL (G, Gina), met o.a. informatie over hoe je deze drugs veiliger kunt gebruiken, hoe je schade tot een minimum kunt beperken, alsmede over hoe je veiliger kunt injecteren, GHB/GBL-dosering en meer.

Tijdelijk stoppen met chems of geen chems nemen tussen periodes waarin je drugs gebruikt, kan helpen om ons lichaam en onze neurochemie te herstellen. Verder voorkomt het dat we onze interesse in niet-seksuele sociale activiteiten verliezen en kan het bevestigen dat we nog controle hebben over de drugs en niet andersom. De onderstaande video geeft een uitleg. (VIDEO THE ROSE)

Een andere manier om het veiliger voor jezelf te maken, is het stellen van een duidelijke set grenzen voordat je high wordt. Zo’n set grenzen bestaat uit een lijst van dingen die je zou kunnen gaan doen onder invloed van drugs: dingen die je wel wilt doen en dingen die je absoluut niet wilt doen onder invloed van chems. Voorbeelden hiervan kunnen zijn bepaalde drugs gebruiken, hoe lang je wakker wilt blijven, wat je bereid bent seksueel te doen (en ook wat niet), dingen die je online wel wilt communiceren (en wat niet), mensen met wie je wel wilt spelen (en met wie absoluut niet), etc. Het is moeilijk om je hier aan te houden als je eenmaal in een chems-high zit, maar het hebben van een lijst die je hebt gemaakt terwijl je nuchter was, kan de kans op het maken van veiliger keuzes terwijl je high bent aanzienlijk vergroten. Hier zijn een aantal video’s die je daarbij kunnen helpen

(Video Pre-setting boundaries, Boundaries)