Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

        David Stuart

Zadal si si cilj, da se boš igral manj tvegano.

Odlično! Tega se lahko lotiš na več načinov.

Poznavanje drog, njihovega delovanja in najmanj tvegane uporabe je dober začetek.

Najpogostejše škodljive posledice so spolno prenosljive okužbe; eden od načinov zmanjšanja teh posledic je seznanjenost s PrEP, PEP, uporabo kondomov ter pogosto testiranje.

Psihoza zaradi jemanja drog se pojavi, ko uporabimo mefedron in/ali metamfetamin; nekateri ljudje so bolj podvrženi psihozi kot drugi in do nje pride pogosteje, če ne spimo ali si drogo vbrizgamo. Najpogosteje se odraža v občutku preganjanosti, teorijah zarote o naši varnosti ali paranoji. Pogosto so ti občutki povezani s tehnologijo, kulti ali ljudmi, ki nam želijo slabo. Včasih niso tako hudi, a vseeno grozljivi; občutek, da ljudje prisluškujejo pred našimi vrati ali o nas šepetajo. Če se počutiš ogrožen zaradi teh stvari, je najbolje, da pokličeš policijo ali obiščeš urgenco. Ni kaznivo dejanje, če imaš droge v sistemu – le v posesti – zato te obisk urgence ali policije ne bo spravil v težave, če pri sebi nimaš nobenih drog; vendar boš v teh prostorih/s temi ljudmi najbolj varen, ne glede na to, če gre za psihozo ali dejansko nevarnost.

GHB in GBL sta zelo nevarni drogi, ko ju mešamo s ketaminom, alkoholom ali benzodiapezini (kot je na primer valium). Obstaja velika verjetnost za predoziranje, ki je lahko usodno; ustrezno merjenje doz in doziranje v primernih intervalih je ključnega pomena. Možna je tudi telesna zasvojenost z neobvladljivimi, celo nevarnimi odtegnitvenimi simptomi. Bodi informiran; več informacij najdeš tu.


NASVETI ZA KEMSEKS

  • Redno se testiraj za spolno prenosljive okužbe, vključno z virusoma HIV in hepatitis C.
  • Ne pusti, da ti drogo vbrizga nekdo drug.
  • Če je mogoče, se igraj z nekom, ki mu zaupaš; razsodnost se lahko drastično zmanjša pod vplivom drog.
  • Ko si še trezen, vzpostavi meje glede tega, kaj si in česa nisi pripravljen početi pri seksu in z drogami, na kar se lahko opreš pozneje, ko si omamljen. Ni nujno, da se te meje upoštevajo, morda pa ti bodo v pomoč.
  • Ne igraj se predolgo; paranoja in halucinacije so pogoste, če smo budni dva dni zapored.
  • Ne deli igel ali drugih pripomočkov za vbrizgavanje. Če ne poznaš tehnik manj tveganega vbrizgavanja, se posvetuj s strokovnjakom, saj obstaja veliko tveganje za okužbe, če se ga ne lotiš pravilno. Če si HIV negativen, vendar te skrbi, da si se morda okužil pri zadnjem spolnem odnosu, povprašaj o PEP, zdravilu, ki te pomaga zaščititi, če ga vzameš v prvih 72 urah po potencialni okužbi.
  • Če bi rad svoje noči/vikende/prosti čas preživljal drugače, poišči informacije o športnih, družabnih in rekreativnih dejavnostih, s posebnim poudarkom na tistih, v katere so vključeni geji.
  • Ne igraj se prepogosto, če se želiš izogniti depresiji, izgubi telesne teže in psihološki odvisnosti. V spolno življenje vključi nekaj treznega seksa, pojdi na kakšen zmenek in ne pozabi na veliko rekreacije, ki ni povezana s seksom, in intimnost.

(Kitestring is an App/site that checks up on you when you’re out (eg at a strangers place or hooking up).

If you don’t check in, Kitestring will text or email a personalized alert message to your emergency contacts.

Click here to use the App/sign up.)

V spodnjih zavihkih boš našel več informacij o mefedronu, metamfetaminu ter GHB in GBL; med drugim informacije o tem, kako manj tvegano uporabljati te droge, kako zmanjšati škodljive posledice ... kot tudi informacije o manj tveganem vbrizgavanju, doziranju GHB/GBL ipd. Prav tako tudi informacije o mestih kjer se lahko brezplačno in diskretno testiraš za spolno prenosljive okužbe.

Čas počitka med dolgotrajnim jemanjem nam lahko pomaga pri fizičnem in nevrokemičnem okrevanju, poskrbimo, da ne bomo izgubili zanimanja za nepolno aktivne družbene dejavnosti in nas uskladili, da imamo nadzor nad drogami, in ne obratno. Spodaj video vam lahko pomaga razložiti, zakaj.

(VIDEO ROSE, v angleščini)


Drug način za zmanjšanje tveganja je vzpostavitev jasnih meja pred jemanjem zdravila; seznam stvari, ki jih boste delali pod vplivom drog, in seznam stvari, ki jih ne boste storili pod vplivom drog. Na primer, ti seznami lahko vključujejo nekatera zdravila, kako dolgo boste ostali budni, kaj ste pripravljeni storiti med spolnim odnosom (in kaj niste pripravljeni storiti), stvari, ki jih boste komunicirali na spletu, ljudje, ki jih obiskuješ igrati in ljudi, s katerimi ne boste igrali. Te omejitve je težko obdržati v omamljanju omamljanja, vendar če vnaprej pripravite seznam, medtem ko so še vedno trezni, lahko povečate možnost manj tveganih odločitev pod vplivom drog. Tukaj je nekaj video posnetkov, ki vam lahko pomagajo pri tem.

(Meje za prednastavitev videa, meje, v angleščini)